Waxen
Stel je voor dat je één keer per maand naar de waxsalon in de buurt van Amsterdam komt om te waxen en gezellig bij te kletsen en je de rest van de maand niet meer bezig hoeft te zijn met irriterende scheermesjes of ontharingscrème. Of dat je na een tijdje regelmatig waxen zelfs 2 tot 3 weken op vakantie kunt zonder na te denken of er haartjes te zien zijn. Dat wil iedereen wel toch?!

In tegenstelling tot scheren, worden de haartjes bij waxen volledig met wortel uitgetrokken waardoor je huid extra zacht voelt. Hierdoor groeien ze ook minder snel én zachter terug en je heb je dus geen last van stoppeltjes of jeuk. Gemiddeld duurt het 2 tot 5 weken voor de haartjes terugkomen en na meer wax behandelingen zullen ze steeds langer wegblijven.

Voordelen van waxen:

  • Haren blijven lang(er) weg
  • Dode huidcellen worden mee verwijderd
  • Zachte huid
  • Minder haargroei over tijd

Ik zal niet liegen; waxen is niet pijnloos, vooral de eerste keer niet. Hoe pijnlijk het is, verschilt per plek en per persoon, maar het valt echt mee. Je voelt namelijk alleen een paar seconden pijn wanneer de wax eraf getrokken wordt. Om de behandeling voor jou zo prettig mogelijk te maken, brengen we bij WAXR. een olie aan die een beschermlaagje biedt tussen de huid en de wax. Deze zorgt ervoor dat de wax alleen aan de haren trekt en niet aan de huid waardoor het waxen minder pijnlijk is.

De gevoeligheid wordt minder als je vaker waxt omdat de haartjes steeds zachter en dunner worden én omdat je huid eraan went. Je kan eventueel een pijnstiller nemen voor je naar de salon komt.

Ben je op zoek naar een wax salon dichtbij Amsterdam Oost? Bij WAXR. at home kan je terecht voor waxbehandelingen van alle lichaamsdelen. Klik hier voor het overzicht.

Brazilian wax
Voor veel vrouwen is de intieme zone de grootste ergernis als het op scheren aan komt. Ongewenst haar, huidirritaties, stoppels, jeuk… en dan hebben we het nog niet eens over het scheren zelf! Herken je deze struggles? Dan is een brazilian wax misschien wel dé oplossing.

Bij een brazilian wax worden alle haren rondom de vagina en tussen de bilnaad verwijderd. Je kan er natuurlijk ook voor kiezen om een streepje of ander figuurtje te laten staan. Een behandeling duurt ongeveer van 30 minuten tot 1 uur en daarna ben je 3 tot 5 weken haarvrij!

Om het resultaat te optimaliseren, wordt na een brazilian de vagina 5 minuten gestoomd en wordt er een kalmerende crème aangebracht. Dit is om de huid te laten rusten en is een ontspanningsmomentje voor jou!